Arafat: Statele care au rata de vaccinare mare vor putea să intre în normalitate mult mai repede

0
177

Şeful Departamentului pentru Situaţii Urgenţă, dr. Raed Arafat, a declarat că statele care au rata de vaccinare mare vor putea să intre în normalitate mult mai repede decât statele care au rata de vaccinare mai mică, afirmând însă că în acest moment nu se poate afirma dacă anul viitor poate să fie anul în care ne întoarcem la normalitate.

„Voi folosi ceea ce au spus colegii noștri din Germania despre valul pe care îl au acum, că o să fie pandemia persoanelor nevaccinate. În lipsa unui tratament specific – care până acum arată că efectul lui este cam de 50% reducere a șansei ca o persoană să ajungă terapie intensivă, deci nu este o protecție sută la sută – rămâne vaccinarea soluția optimă. Statele care au rata de vaccinare mare vor putea să intre în normalitate mult mai repede decât statele care au rata de vaccinare mai mică. Depinde de noi toți acest efort”, a afirmat șeful DSU.

Acesta a mai spus că dacă nevaccinații se vor informa și vor căuta date de la medici despre vaccin, după care se vor vaccina și se va ajunge la o rată mare de imunizare, „și noi vom putea zice că anul viitor poate să fie anul în care într-adevăr ne întoarcem la normalitate (…), dar la acest moment nu putem afirma acest lucru ”.

Articolul precedentArafat: O misiune a experților din Israel, în România
Articolul următorArafat, despre numărul pacienților COVID-19 aflați la ATI