Arafat, despre numărul pacienților COVID-19 aflați la ATI

0
120
sursa foto: Departamentul pentru Situații de Urgență/Facebook

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, dr. Raed Arafat, a declarat că numărul pacienților COVID-19 aflați la terapie intensivă nu va scădea în următoarele două -trei săptămâni.

„Există o ușoară descreștere, este clar că de la 12.474 de cazuri pe 29 octombrie am ajuns acum la 8.268. La terapie intensivă, nu ne așteptăm încă la descreșteri. Suntem pe un platou, există diferență de 2 pacienți între 29 octombrie și 5 noiembrie. Încă avem pacienți și în unitățile de primiri urgență, deci la terapie intensivă și de secții spitalicești încă nu ne așteptăm să vedem descreșteri decât dacă descreșterea cazurilor pozitive continuă și durează cel puțin 2-3 săptămâni să începem să simțim descreșterea la nivelul secțiilor de terapie intensivă”, a declarat dr. Raed Arafat.

Totodată, Arafat a spus că în ceea ce privește numărul deceselor, acesta va continua să fie unul ridicat.

„La decese, în continuare suntem cu un număr mare de decese și din păcate, cu cât avem un număr mare de pacienți ventilați în stare critică în secțiile de terapie intensivă și în unitățile de primiri urgențe, numărul de decese va continua să fie unul semnificativ, având în vedere că multe din aceste persoane sunt într-o stare critică”, mai spus Arafat.

Articolul precedentArafat: Statele care au rata de vaccinare mare vor putea să intre în normalitate mult mai repede
Articolul următorArafat, despre pacienții vaccinaţi „la chiuvetă”: Să spună medicului adevărul fără teamă de dosar penal