Aproximativ 90 de asistenti medicali la Cursul C.O.M.B.A.T. Asist, 7 februarie 2014, Arad

0
285

Aproximativ 90 de asistenti medicali au participat la C.O.M.B.A.T. Asist Arad- Cursul National de Management al Bolnavului hipertensiv – Actualitati in diagnostic si Tratament, curs practic dedicat asistentilor medicali. Evenimentul s-a desfasurat in data de 7 februarie 2014.

Un rol important in managementul si controlul hipertensiunii arteriale il are asistentul medical. Prin urmare Cursul C.O.M.B.A.T. Asist a venit in sprijinul asistentilor medicali printr-o serie de notiuni ce vizeaza masurarea corecta a tensiunii arteriale, cum si cand trebuie masurata tensiunea arteriala, dar si cunoasterea pacientului cu hipertensiune arteriala.

Astfel, in cadrul Cursului C.O.M.B.A.T. Asist de la Arad participantii au avut ocazia de a asista la doua ateliere practice unde asistentii medicali au putut afla cele mai noi informatii cu privire la hipertensiunea arteriala, despre riscul hipertensiv intrafamilial, particularitatile hipertensiunii la copil si adolescent, consilierea familiei cu risc HTA, dar si despre cum poate fi prevenita aceasta afectiune.

De asemenea, cu prilejul Cursului C.O.M.B.A.T. Asist a avut loc si o intalnire cu pacientii hipertensivi in cadrul careia medicii specialisti au oferit sfaturi pentru o viata sanatoasa.

Lucrarile din cadrul Cursului C.O.M.B.A.T. Asist, editia Arad, au fost sustinute de dr. Valeria Herdea, prof. univ. dr. Elena Ardeleanu, as. Elena Paun si as. Florica Havran.

Cursul C.O.M.B.A.T. Asist, editia Arad, a fost organizat de Societatea Romana de Hipertensiune.

Management eveniment: Sanatatea Press Group

Articolul precedentTaxa clawback diferentiata,unul din subiectele discutate de ministrul Eugen Nicolaescu cu reprezentantii ARPIM
Articolul următorDan Raican: Pacientii cu Parkinson sunt adesea stigmatizati de societate