Aproximativ 280 de bucuresteni au facut testele pentru Hepatita C in aceasta dimineata

0
268

Aproximativ 280 de bucuresteni (aproape 200 la punctul de testare din Piata Unirii si circa 80 la punctul din Piata Obor) s-au testat gratuit in aceasta dimineata pentru depistarea Hepatitei C in cadrul campaniei „Hepatita C. Testeaza-te acum! Testeaza-te aici!”, potrivit unei informari primite la redactia www.sanatateatv.ro.

Reamintim ca astazi toti cei care doresc sa faca testul se mai pot prezenta la unul dintre cele doua puncte de testare pana la ora 17.00. Testarea consta in recoltarea unei mostre de saliva, iar rezultatul este disponibil in 20 de minute.

Campania „Hepatita C. Testeaza-te acum! Testeaza-te aici!” este realizata de Societatea de Boli Infectioase si HIV/SIDA si Asociatia SOS Drepturile Pacientilor. Proiectul este realizat in parteneriat cu Institutul National de Boli Infectioase „Prof. Dr. Matei Bals”, cu sustinerea Ministerului Sanatatii.

Articolul precedentNumarul actual de infectii respiratorii acute, cu 11.4% mai mare decat cel inregistrat in 2016 in aceeasi perioada
Articolul următorStudiu: Schizofrenia afecteaza conectivitatea intregului creier