Conferinta Nationala de Pediatrie desfasurata in perioada 21-24 martie 2012 la Bucuresti a reunit aproximativ 2000 de medici al caror interes comun a fost un subiect de sanatate publica in Romania si anume pediatria.

in cadrul conferintei s-au dezbatut teme de larg interes pentru practica pediatrica, precum si aspecte de actualitate din aria patologiei copilului, care au fost sustinute de medici de renume din domeniul pediatriei. Acestia au abordat subiecte precum urgente endocrinologice la copii, actualitati in boala celiaca la copii, probleme de diagnostic in cazul copiilor cu fracturi recurente, metode de epurare renala, actualitati in managementul infectiilor cu Helicobacter Pylori la copii, boala diareica la copii.

De asemenea, a fost prezentata necesitatea continuarii activitatilor de elaborare a ghidurilor de diagnostic si tratament in pediatrie. Ghidurile si protocoalele au drept scop ameliorarea asistentei medicale prin recomandarea unor metode si tehnici de ingrijire eficiente. Ideea protocoalelor de diagnostic si tratament apartine Societatii Romane de Pediatrie, dupa o metodologie internationala si se adreseaza atat medicilor de pediatrie generala cat si medicilor de familie care au in ingrijire copii.

Evenimentul a fost organizat de catre Societatea Romana de Pediatrie.