Aproximativ 10.000 de studenti incep azi un nou an universitar la UMF Carol Davila

0
74

Anul universitar 2015-2016 se deschide astazi pentru cei aproximativ 10.000 de studenti ai Universitatii de Medicina si Farmacie „Carol Davila” din Bucuresti.

La ceremonia de deschidere participa rectorul Universitatii, Acad. Ioanel Sinescu, presedintele Academiei Romane, Acad. Ionel Valentin Vlad, precum si ministrul Sanatatii, dr. Nicolae Banicioiu si presedintele Autoritatii Nationale pentru Cercetare stiintifica, secretar de stat in Ministerul Sanatatii, Tudor Prisecaru.

Promotia din acest an a Universitatii de Medicina si Farmacie va purta numele marelui savant Ion Cantacuzino, medic si microbiolog roman, fondator al Şcolii Romanesti de Imunologie si Patologie Experimentala.

„Daca vrei ca viitorul sa fie credibil, pune in el si trecutul, spunea marele regizor si scenarist american Stanley Kubrick, iar aceasta memorabila cugetare sper sa fie un punct de referinta pentru promotia 2015-2016 in desavarsirea sa profesionala cu atat mai mult cu cat va purta numele marelui savant Ion Cantacuzino”, a declarat rectorul Universitatii, Acad. Ioanel Sinescu, potrivit unui comunicat de presa emis de institutia de invatamant.

Prin cele patru facultati ale sale, Medicina Generala, Medicina Dentara, Farmacie a€” impreuna cu Facultatea de Moase si Asistenta Medicala a€” acreditata provizoriu, Universitatea de Medicina si Farmacie „Carol Davila” scolarizeaza numai in cadrul ciclului de studii universitare de licenta, un numar de 9.917 studenti. Mai mult, la cursurile postuniversitare, la 1 ianuarie 2015 s-au inscris 4.712 rezidenti (medicina, medicina dentara si farmacie), 150 de masteranzi si 1.486 de doctoranzi.

Articolul precedentZilele Institutului Clinic Fundeni incep astazi
Articolul următorA inceput a IV-a Conferinta Managementul Bolilor Pulmonare