Aproape 70.000 de infecții respiratorii acute, raporate în perioada 28 noiembrie – 4 decembrie

0
172

Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică a informat joi că, la nivel naţional, au fost raportate, în perioada 28 noiembrie – 4 decembrie, 69.699 de cazuri de infecţii respiratorii acute – gripă clinică, IACRS şi pneumonii.

În aceeaşi perioadă a anului trecut se înregistrau 33.067 de cazuri.

Potrivit INSP, au fost raportate 14 cazuri confirmate de gripă (două cu virus AH3, două cu virus AH1, şapte cu virus gripal A nesubtipat şi unul cu virus gripal B).

De la începutul sezonului, au fost raportate 34 cazuri de gripă confirmate cu laboratorul: 18 cazuri cu virus gripal A nesubtipat, 9 cazuri cu virus gripal AH3, 6 cazuri cu virus gripal AH1, un caz cu virus gripal B.

În perioada de referinţă au fost raportate la nivel naţional 822 cazuri de gripă clinică comparativ cu 641 înregistrate în săptămâna precedentă şi cu 204 cazuri înregistrate în aceeaşi perioadă a anului trecut.

1.342.308 de persoane din grupele la risc au fost vaccinate antigripal până la data de 30 octombrie cu vaccin distribuit gratuit de Ministerul Sănătăţii.

Articolul precedentMS: Au fost înfiinţate centre de evaluare care asigură asistenţa medicală pediatrică în cazul virozelor respiratorii
Articolul următorDanemarca: Persoanele infectate cu noul coronavirus nu vor mai trebui să se autoizoleze