Astenia de primavara, acea stare de slabiciune generala cauzata de schimbarile de temperatura si de lumina in exces, afecteaza in mod preponderent fizicul, insa psihicul are cel mai mult de suferit.

„Un psihic bun sustine orice fel de boala, ori aceasta astenie ataca exact zona psihica. Persoanele care sunt statice, persoanele care dezvolta o depresie, chiar incipienta, pot ajunge sa imbolnaveasca alte organe. E considerat ca undeva la 40% din populatie dezvolta astenie de primavara”, a declarat pentru Sanatatea TV, dr. Manuela Paduraru, psiholog in cadrul Spitalului Clinic de Urgenta de Chirurgie Plastica, Reparatorie si Arsuri.

Astenia de primavara sau tulburarea de adaptare a organismului la schimbarile naturii poate fi combatuta printr-o alimentatie bogata in fructe si legume proaspete, prin sport si prin odihna. Pentru cei care doresc sa vada rezultate vizibile si rapide, si care vor sa evite depresia si atacul de panica, dr. Manuela Paduraru recomanda sedintele de psihoterapie.

O alta metoda de tratament eficienta si extrem de placuta este terapia „Jocului cu Nisip”. Desi aceasta metoda nu este foarte bine cunoscuta in Romania, unii psihologi si psihoterapeuti o practica pentru ca este o modalitate excelenta prin care copiii si adultii isi pot exprima problemele si temerile.