Aproape 18.000 de pacienti cu hepatita vor beneficia de noul tratament fara interferon. Contractul, pe finalul negocierilor

0
41

Un numar de 17.800 de pacienţi vor beneficia pe urmatorul contract cost-volum-rezultat, care se va incheia intre Casa Naţionala de Asigurari de Sanatate şi producatorii de medicamente, de tratament fara interferon. Anuntul a fost facut de Marinela Debu, preşedintele Asociaţiei Pacienţilor cu Afecţiuni Hepatice din Romania.

Contractul urmeaza sa fie semnat in curand si prevede faptul ca de tratament vor beneficia şi copiii cu hepatita C, care au varsta mai mare de 12 ani.

„Tocmai astazi reprezentanţii CNAS ne-au şi informat… Sunt ultimele zile de negocieri. Se spera ca astazi se vor termina negocierile şi in luna decembrie sa se semneze şi urmatorul contract. Din pacate, acum suntem in a treia luna in care avem o pauza intre cele doua contracte, pauza pe care ne-o doream evitata daca era posibil. Vestea buna este ca vom avea şansa ca pe noul contract sa avem şi copiii de la 12 ani care sa intre pe noile terapii antivirale, sa nu mai trebuiasca sa apeleze la tratamentul cu interferon, ci vor avea acces la noile terapii cu interferon free. Pe urmatorul contract cifra este de 17.800 de pacienţi care vor beneficia de tratament”, a declarat Debu. 

Articolul precedentIasi: Doi pacienti care sufereau de afectiuni oculare grave au beneficiat de cornee prelevata la inceputul acestei saptamani
Articolul următorOMS: Aproape 80% dintre adolescentii romani nu fac suficienta miscare