Aproape 1,4 milioane de persoane din grupele la risc au fost vaccinate cu vaccin distribuit de Ministerul Sanatatii

0
67

Aproape 1,4 milioane de persoane din grupele la risc au fost vaccinate cu vaccin distribuit de Ministerul Sanatatii. Anuntul a fost facut de Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT) din cadrul Institutului Naţional de Sanatate Publica (INSP). Datele au fost stranse pana la data de 15 decembrie.

intre timp, s-a inregistrat  ”primul deces confirmat cu virus gripal din sezonul 2019/2020: Barbat in varsta de 54 de ani, din jud. Dambovita, confirmat cu virus gripal tip A, subtip (H1)pdm09, avand conditii medicale pre-existente, dar nevaccinat anti-gripal”, transmite centrul.

in saptamana 9-15 decembrie au fost raportate la nivel national 177 cazuri de gripa clinica, mai putine comparativ cu cele raportate in aceeasi saptamana din 2018 (266 cazuri).

De asemenea, au fost raportate opt cazuri de Infectii Respiratorii Acute Severe (SARI), cu patru mai putine fata de saptamana precedenta si cu trei mai putine fata de aceeasi perioada a sezonului precedent.

in total, peste 90.000 de cazuri de infectii respiratorii acute (gripa clinica, IACRS si pneumonii) s-au inregistrat in saptamana 9 decembrie – 15 decembrie.

Articolul precedentUn barbat a decedat in Dambovita din cauza gripei
Articolul următorVizitele regulate la muzee, galerii de arta, teatru şi concerte pot prelungi viaţa – studiu