APMA atenționează asupra unor aspecte legate de vaccinarea anti-COVID a personalului medical și auxiliar

0
16

Asociația Profesională a Medicilor de Ambulator (APMA) atenționează asupra unor aspecte referitoare la vaccinarea împotriva SARS-CoV-2 a personalului medical și auxiliar din toate unitățile sanitare din țară.

Astfel, maniera în care anunțul despre vaccinare s-a făcut prin intermediul DSP-urilor este considerată de APMA a fi una neunitară, având în vedere că au existat județe în care nu s-a făcut anunțul sau acesta s-a făcut trunchiat, doar către o parte a medicilor de familie, nu și către ceilalți furnizori, potrivit dr. Cosmin Alexandrescu, președintele APMA.

În acelasi timp, ”termenul de trimitere al catagrafiilor a fost complet nerealist, adresa fiind trimisă pe data de 16 noiembrie după-amiaza, cu termen de trimitere 17 noiembrie, ora 12, în condițiile în care nu au fost anunțați toți furnizorii de servicii medicale”, se arată într-o postare a APMA.

Ad in title

APMA consideră că acțiunea de vaccinare a personalului medical împotriva SARS-COV2 este mult prea importantă și trebuie tratată cu responsabilitate. De asemenea se consideră că este necesară o abordare mult mai aplicată pentru a obține rezultatele dorite.

În acest context, APMA solicită Ministerului Sănătății ”elaborarea unei practici unitare la nivelul țării care să poată garanta atât eficiența măsurii, cât și transparența acesteia.”

Iar în acest sens, reprezentanții APMA vin și cu unele propuneri, printre care: ștabilirea unui termen realist pentru colectarea datelor (ex: 30 noiembrie 2020); crearea la nivelul fiecărei DSP a unei adrese de mail dedicate, afișată la loc vizibil pe site-ul acestora, preferabil pe homepage, eventual cu link și pe pagina Ministerului Sănătății și afișarea pe site-urile DSP a formularelor de catagrafie, cu menționarea expresă în acestea a celor care refuză vaccinarea.

 

 

Articolul precedentAsistent șef Nucleu ATI ROL 2: Sunt foarte mulţi tineri. Lucrurile se degradează pe neaşteptate
Articolul următorAPMA: Toate vaccinurile antiCOVID-19 au efecte adverse. Nu am depistat pe nimeni care nu vrea să se vaccineze