Aplicatia pentru apnee „Help! Snoring” lanasata de Societatea Romana de Pneumologie, disponibila si pe Android

0
134

Varianta pentru Android a aplicatiei „Help! Snoring”, destinata persoanelor care sufera de tulburari de somn, a fost lansata de Societatea Romana de Pneumologie si partenerii implicati in dezvoltarea acestui proiect, anunta un comunicat de presa.

Aplicatia „Help! Snoring” este gratuita si se foloseste pentru pre-testarea apneei in somn, pentru obtinerea de informatii despre boala, complicatiile generate, diagnostic si tratament, precum si pentru indrumarea catre cel mai apropiat cabinet de Somnologie.

„Consecintele Sindromului de Apnee in somn include: somnolenta diurna, sforait, somn neodihnitor, treziri repetate, depresie, probleme sociale si familiale, disfunctii sexuale, dificultati de concentrare, precum si un numar crescut de accidente rutiere cauzate de atipirea la volan”, se explica in comunicatul de presa.

Somnolenta a fost asociata cu mai mult de o treime din accidentele majore ale vehiculelor comerciale, iar Comisia Europeana a stabilit printr-o directiva intrata in vigoare in iulie anul trecut, ca atat soferii, cat si candidatii pentru obtinerea permisului auto trebuie sa efectueze un consult medical specific, pentru a vedea daca au tulburari de somn si detecta apneea in somn, se mai precizeaza in comunicat.

Celor care sufera de Sindromului de Apnee in somn li se opreste repetat respiratia in timp ce dorm. Aceste perioade, in care respiratia se intrerupe, variaza de la cateva secunde, pana la mai multe minute, timp in care cantitatea de oxigen din sange scade, conducand la complicatii grave sau chiar deces, potrivit aceleiasi surse.

Articolul precedentBeneficiile alaptarii pentru bebelus si mama
Articolul următorSpitalul Judetean Buzau risca sa se inchida. Medicii spun ca vor demisiona in masa