Aplicarea aparatelor ortodontice la elevii din Bucuresti s-a dovedit un succes

0
42

Primul proiect de aplicare de aparate ortodontice la copii, initiat de Primaria Bucuresti in scolile din Capitala a fost un succes, anunta Administratia Spitalelor si Serviciilor Medicale Bucuresti (ASSMB).

Pana in prezent, 432 de elevi au beneficiat de aplicarea a 797 de aparate ortodontice mobile pentru arcade superioare si/sau inferioare.

Durata unui tratament ortodontic variaza intre sase luni si doi ani si jumatate, in functie de complexitatea cazului, dar si de cat de cooperant este copilul.

Aplicarea de aparate ortodontice mobile se desfasoara in cadrul proiectului ”Consultatii stomatologice si aplicare de aparate ortodontice pentru elevii din Municipiul Bucuresti” si a fost derulat in perioada septembrie 2018-septembrie 2019.

Proiectul “Consultatii stomatologice si aplicare de aparate ortodontice pentru elevii din Municipiul Bucuresti” prevede acordarea unui sprijin financiar pentru elevii din Municipiul Bucuresti cu varsta intre 7-16 ani privind aplicarea de aparate ortodontice mobile. Bugetul total este de 200.000 de Euro iar valoarea sprijinului financiar este de 750 lei/arcada.

 

Mesajele parintilor

 

Dovada ca proiectul s-a bucurat de un real succes au fost mesajele de feedback primite de echipa ASSMB din partea parintilor si care au fost publicate pe site-ul institutiei.

”Am incredere ca la cabinetul stomatologic scolar copilul beneficiaza de servicii medicale sigure si de calitate. Copilul care avea niste dinti extrem de strambi acum ii are mult indreptati.” declara Sorina D., mama unei eleve de 9 ani, din Sectorul 1, care a beneficiat de aplicare de aparate mobile in decembrie 2018.

,,in acest moment, dupa sedintele pe care le-am efectuat la cabinet, copilul meu doreste sa devina medic ortodont. Relatia copil – medic este una bazata in primul rand pe incredere si seriozitate.”, declara Dana M., mama unei eleve in varsta de 8 ani, din Sectorul 5, care a beneficiat de aplicare de aparate mobile in ianuarie 2019.

”Personalul A.S.S.M.B. cu care am interactionat a actionat intr-o maniera profesionista si ne-a ajutat, pe cat posibil, cu programarile vizitelor la ore mai accesibile. Trebuie sa recunosc ca a fost prima data cand am interactionat cu o institutie de stat si nu am ramas cu un gust amar!”, declara Camelia C., mama a unei eleve de 8 ani, din Sectorul 6.

Pentru ca mereu sa poata fi obtinute cele mai bune rezultate, parintii sunt invitati sa transmita periodic opiniile, dar si sugestii in urma procesului de aplicare de aparate ortodontice.

Pe langa acest proiect, ASSMB mai are in desfasurare inca alte doua proiecte de aplicare de aparate ortodontice.

 

Articolul precedentAsociatia Help Autism: Șansele copiilor cu TSA care locuiesc in mediul rural de a accesa servicii de abilitare/reabilitate, reduse drastic
Articolul următorDe ce este important sa ne vaccinam antigripal anual? Dr. Alexis Cochino, presedintele Asociatiei de Proimunizare, explica