Apel al INSP pentru respectarea măsurilor de prevenție, în contextul evoluției „alarmante” a cazurilor noi

0
83

Reprezentanții Institutului Național de Sănătate Publică (INSP) reamintesc cetățenilor importanța respectării cu strictețe a măsurilor de prevenire și limitare a răspândirii infecției cu noul coronavirus în contextul evoluției alarmante a cazurilor.

“Având în vedere evoluția alarmantă a cazurilor de infecție cu COVID-19, Institutul Național de Sănătate Publică reamintește cetățenilor importanța respectării cu strictețe a măsurilor de prevenire și limitare a răspândirii infecției. Rugăm populația să respecte măsurile de bază de protecție sanitară, acestea fiind singurele instrumente cu care putem preveni transmiterea virsului SARS-CoV-2 și îmbolnăvirea cu COVID-19” , se arată într-un comunicat al INSP.

Potrivit INSP, reluarea activităților și evoluția favorabilă a situației numărului infectărilor sunt strâns legate de comportamentul ficărui individ.

Reprezentanții INSP fac astfel un apel pentru respectarea măsurilor de prevenție:

• Purtați mască de protecție în spațiile închise (spații publice, locul de munca)! Pentru o protecție eficientă masca trebuie să acopere atât nasul cât și gura.

• Evitați aglomerările, atât incintele cât și aglomerările din aer liber! În cazul în care nu le puteți evita, aigurați-vă că purtați masca de protecție!

• Mențineți distanța fizică față de celelalte persoane!

• Mențineți igiena riguroasă a mâinilor, prin spălarea cât mai frecventă cu apă și săpun timp de cel puțin 20 de secunde sau dezinfectarea cu substanțe pe bază de alcool!

• Evitați atingerea ochilor, nasului și gurii cu mâinile neigienizate!

Articolul precedentVIDEO Care este timpul de expunere pe zi a unui copil la diferite device-uri, în funcție de vârstă
Articolul următorOMS: Nu vă așteptați la un vaccin împotriva noului coronavirus înainte de anul viitor