Aparatura medicala noua pentru sectiile Ortopedie-Traumatologie, Chirurgie Generala, Radiologie şi Balneofizioterapie ale Spitalului Judetean Focsani

0
293

Șapte sectii ale Spitalului Judeţean de Urgenţa „Sf. Pantelimon” din Focşani au primit in 2019 aparatura medicala noua, cumparata cu ajutorul fondurilor de la Ministerul Sanatatii, dar si de la Consiliul Judeţean (CJ) Vrancea. Echipamentele au fost de folos, in special, sectiei de Balneofizioterapie, veche de aproape 25 de ani.

„Pentru secţia de Balneofizioterapie s-au achiziţionat un aparat electroterapie cu canale, aparat laser, aparat magneto-diaflux, aparat parafina şi ultrasunet, aparat cu unde scurse. Secţia nu mai primise aparatura noua de circa 25 de ani, de aceea, in contractarea cu Casa Judeţeana de Asigurari de Sanatate Vrancea aveam o suma foarte mica, tocmai pentru ca nu indeplineam punctajul cu privire la dotarea cu aparatura. Speram ca pentru contractul din 2020 sa avem un punctaj bun pentru a putea avea o finanţare mult mai mare pentru aceasta secţie, a carei adresabilitate este foarte mare in ultimul timp”, a declarat managerul spitalului, Constantin Mandrila, potrivit Agerpres.

in total, in 2019, investitiile in echipamente medicale au insumat aproape 30 de milioane de lei, potrivit reprezentantilor unitatii medicale.

„Anul acesta, Spitalul Judeţean Focşani a facut investiţii in aparatura medicala noua de circa 30 de milioane de lei. in ultima şedinţa a CJ Vrancea, a fost aprobata o suma de circa 3,9 milioane lei destinata achiziţiei de aparatura pentru Spitalul Judeţean. Astazi a fost achitata ultima factura pentru aparatura destinata secţiilor de Ortopedie-Traumatologie, Chirurgie Generala, Chirurgie Plastica, Cardiologie, Terapie Intensiva. Radiologie şi Balneofizioterapie”, a precizat Constantin Mandrila.

Spitalul Judeţean Focşani, unde sunt trataţi in fiecare an peste 35.000 de pacienţi, este singurul din ţara care se afla inca in subordinea Ministerului Sanataţii. Pe 10 decembrie consilierii judeţeni au votat aprobarea transmiterii solicitarii de preluare a managementului asistenţei medicale de catre CJ de la Ministerul Sanataţii.

Articolul precedentReactia Sanitas dupa decizia Guvernului privind sporurile: Un prim pas spre normalitate
Articolul următorPericol de accidente de sabatori; cat de periculos este dopul de la sticla desampanie