Anxietatea ar putea reprezenta un simptom precoce al aparitiei bolii Alzheimer

0
58

Un studiu efectuat recent arata ca persoanele de varsta a treia care au simptome agravante de anxietate ar putea fi mai predispusi dezvoltarii bolii Alzheimer. Cercetarea a fost publicata in revista de specialitate The American Journal of Psychiatry.

Oamenii de stiinta americani au descoperit o legatura intre cresterea simptomelor de anxietate si existenta in organism a unor nivele ridicate de beta-amiloid, o proteina asociata cu boala Alzheimer.

La realizarea studiului au participat 270 de adulti, cu varste cuprinse intre 62 si 90 de ani, cu functionare cognitiva normala. Ei au fost monitorizati timp de 5 ani, perioada in care au fost suspusi anual, unor investigatii pentru determinarea nivelului de beta-amiloid din creier, dar si pentru identificarea simptomelor depresiei si anxietatii.

in urma cercetarii, specialistii au descoperit ca adultii care prezentau o crestere a simptomelor de anxietate, in cei 5 ani de monitorizare, aveau si un nivel ridicat de beta-amiloid in creier. Potrivit coordonatorului studiului, dr. Nancy Donovan, rezultatul arata ca intensificarea anxietatii la persoanele in varsta poate reprezenta un simptom precoce al prezentei bolii Alzheimer.

Articolul precedentO proteina asociata cu aparitia anxietatii si depresiei ar putea avea un rol si in declansarea diabetului, arata un nou studiu
Articolul următorDebutul menstruatiei inainte de varsta de 12 ani creste riscul aparitiei problemelor cardiovasculare mai tarziu in viata