in fiecare an, aproximativ 800 de persoane mor din cauza cancerului de piele, cauzat de bronzarea cu raze ultraviolete. Persoanele care apeleaza la aceasta metoda de bronzare artificiala prezinta un risc cu 20% mai mare sa dezvolte melanom cutanat, lucru sustinut de un nou studiu publicat in British Medical Journal.

La nivelul Uniunii Europene, din cele 64.000 de cazuri de melanom cutanat aparute in fiecare an, aproximativ 5,5% sunt legate de folosirea cabinetelor cu raze ultraviolete. Riscul de melanom pentru cei care au folosit cel putin o data aparatele de bronzat care emit raze ultraviolete, creste cu 20%. De asemenea, riscul de cancer de piele este dublu, atunci cand aceste aparate sunt folosite de persoane mai tinere de 35 de ani.

Potrivit datelor oferite de Organizatia Mondiala a Sanatatii, la nivel mondial, melanomul cutanat afecteaza tot mai multi oameni, cu o crestere de 3% pana la 7% pe an, in ultimii 40 de ani. Melanomul cutanat este intalnit mai ales in randul populatiei albe din diferite tari ale lumii, din cauza expunerii prelungite la soare.