Antipsihoticele pentru Alzheimer cresc riscul de moarte prematura

0
237

Medicamentele antipsihotice prescrise bolnavilor de Alzheimer pentru tratarea problemelor psihice asociate bolii, cresc riscul de moarte prematura, potrivit unui studiu efectuat de cercetatorii britanici.

Alzheimer este o boala incurabila a creierului care evolueaza pana la dementa. Potrivit Asociatiei de Alzheimer, boala afecteza 26 de milioane de persoane din toata lumea.

Studiul intreprins de cercetatorii britanici demonstreaza ca persoanele cu Alzheimer care se afla sub tratament cu antipsihotice prezinta un risc de moarte prematura cu 42% mai mare decat in cazul pacientilor care urmeaza un alt tratament.

Studiul a durat trei ani, intre 2001 si 2004 si a reunit 128 de pacienti cu varste intre 67 si 100 de ani. Dupa un an, numai 30% dintre cei care au luat antipsihotice au supravietuit, fata de 59%, cat a fost rata de supravietuire la pacientii care au urmat tratament placebo.

Cercetatorii tin sa sublinieze faptul ca trebuie gasite alte forme de tratament si medicamente pentru simptomele asociate dementei.

Sursa: SanatateaTV

Articolul precedentSanctiuni la maternitatea din Targu Jiu
Articolul următorColegiul Medicilor: ordonata pensie – salariu va creste migratia medicilor