ANMDM a inaintat Ministerului Sanatatii o lista de medicamente pentru a fi incluse in sistemul de rambursare

0
22

Agentia Nationala a Medicamentului si a Dispozitivelor Medicale (ANMDM) a inaintat Ministerului Sanatatii lista cu denumirile comune internationale a unor medicamente propuse pentru a fi incluse in sistemul de rambursare, se precizeaza intr-un comunicat de presa al institutiei.

Acest demers vine ca urmare a finalizarii procedurilor de evaluare, precum si a notificarilor primite de la Casa Nationala de Asigurari de Sanatate privind incheirea contractelor cost-volum. Propunerile vizeaza introducerea a 13 denumiri comerciale internationale (DCI) noi si modificarea a altor cinci DCI cuprinse in Lista anexa la H.G 720/2008.

Prin aceasta actiune se va asigura accesul pacientilor la noi alternative terapeutice in oncologie (neoplasm pulmonar, neoplasm de prostata, leucemie, limfom, mielom multiplu), boli rare (boala Gaucher, purpura trombocitopenica imuna, distrofie musculara Duchenne, angioedem ereditar), diabet zaharat si pneumologie (bronhopneumopatia cronica obstructiva (BPOC) si fibroza pulmonara), se mai precizeaza in comunicat.

Ad in title
Articolul precedentStudiu: Femeile cu istoric de boala de rinichi au un risc crescut de a dezvolta complicatii pe durata sarcinii
Articolul următorInfectiile determinate de Clostridium difficile pot fi provocate de consumul de antibiotice sau de spitalizare