ANMCS: Jumătate din spitalele clasificate în august au termen doi ani pentru a remedia neregulile constatate

0
207

Potrivit unui ordin publicat, luni, în Monitorul Oficial, al președintelui Autorității Națională de Management al Calității în Sănătate (ANMCS)  – instituția care se ocupă cu acreditarea unităților sanitare din România – 11 unități medicale au fost încadrate în categorii de acreditare în luna în curs din care cinci au fost încadrate în categoria a II-a (acreditat cu recomandări); alte cinci unități au planuri de conformare în următoarele 24 luni, pentru a remedia neregulile constatate.

Anterior, în luna iulie, 4 din 13 spitale evaluate au primit încadrare în categoria a II-a.

Toate spitalele sunt obligate să afișeze la intrare și pe paginile de internet categoria sau dacă sunt în curs de acreditare

Cele cinci spitale încadrate în categoria a II-a (cu recomandări) sunt Centrul Național Clinic de Recuperare Neuropsihomotorie Copii “Dr. Nicolae Robănescu” București, Centrul Clinic de Boli Reumatismale “Dr. Ion Stoia” București, Spitalul de Pneumoftiziologie Călărași, Spitalul Municipal Vatra Dornei (jud. Suceava) și Endodigest (jud. Bihor); acestea au primit acreditarea pentru o perioadă de cinci ani, cel mai mare punctaj fiind obținut de Spitalul de Pneumoftiziologie Călărași (95,65%).

Din celelalte șase spitale evaluate, unul a fost inclus în categoria a III-a (acreditat cu rezerve) – Spitalul de Pneumoftiziologie cu Ambulatoriu Integrat Argeș – iar trei au fost încadrate în categoria a IV-a (acreditat cu încredere redusă) – Spitalul Orășenesc Târgu Neamț (Jud. Neamț), Spitalul de Boli Cronice Siret (jud. Suceava) și Spitalul de Pneumoftiziologie Botoșani; alte două unități medicale au fost incluse în categoria a V-a (prelungire a procesului de acreditare) – Spitalul Municipal Câmpia Turzii (jud. Cluj) și Spitalul Municipal Târnăveni (jud. Mureș).

Cele cinci spitale incluse în categoriile IV și V au planuri de conformare pentru următorii doi ani pentru a remedia neconformitățile constatate.

În țară există șase categorii de acreditare: Categoria I – acreditat, Categoria II – acreditat cu recomandări, Categoria III – acreditat cu rezerve, Categoria IV – acreditat cu încredere redusă, Categoria V – decizie de prelungire a procesului de acreditare, Categoria VI – neacreditat. Niciun spital românesc nu este clasificat în prima dintre acestea:

Categoria I – acreditat

Categoria II – acreditat cu recomandări

Categoria III – acreditat cu rezerve

Categoria IV – acreditat cu încredere redusă

Categoria V – decizie de prelungire a procesului de acreditare

Categoria VI – neacreditat.

Articolul precedentMinisterul Sănătății: Situația victimelor incendiului de la Crevedia
Articolul următor(UPDATE) West Nile în România: Starea și numărul pacienților infectați în urma înțepăturilor de țânțari