Anglia: Spitalizările asociate gripei, pentru prima dată mai numeroase decât internările din cauza COVID-19

0
204

Numărul internărilor asociate gripei în spitalele din Anglia l-a depăşit pentru prima dată de la debutul pandemiei pe cel al spitalizărilor din cauza COVID-19, relatează presa internațională.

Rata de internare ca urmare a gripei a fost de 6,8 la 100.000 de persoane în săptămâna precedentă datei de 11 decembrie, comparativ cu 6,6 la 100.000 de persoane în cazul COVID-19.

Ambele niveluri sunt în prezent în creştere, însă rata de spitalizare ca urmare a gripei a crescut brusc de la o săptămână la alta – aproape dublându-se de la 3,9 la 100.000 de persoane – în timp ce numărul cazurilor de internare pentru COVID-19 creşte mai lent, potrivit Agerpres.

Cifrele reprezintă cel mai recent indicator conform căruia gripa devine din ce în ce mai prevalentă în rândul populaţiei.

Numărul cazurilor de spitalizare al persoanelor cu gripă este în prezent la cel mai înalt nivel comparativ cu oricare săptămână din ultimele patru ierni, conform datelor Agenţiei britanice de securitate sanitară (UKHSA).

Cifra cazurilor de spitalizare este cea mai mare în rândul persoanelor de 85 de ani şi peste această vârstă, cu 23,1 la 100.000 de persoane, o creştere de la 10,7 în săptămâna precedentă.

O creştere similară a fost înregistrată în rândul copiilor de 4 ani şi sub această vârstă, de la 8,4 la 20,7.

Copiii de doi şi trei ani sunt eligibili pentru un vaccin antigripal cu spray nazal.

În total, aproximativ 33 de milioane de persoane din Anglia pot beneficia de un vaccin antigripal gratuit în acest an.

Articolul precedentA fost publicată lista centrelor de vaccinare în care se administrează noul vaccin anti-COVID-19
Articolul următorNoul vaccin anti-COVID adaptat poate fi administrat concomitent cu orice alt ser din PNV