A fost publicată lista centrelor de vaccinare în care se administrează noul vaccin anti-COVID-19

0
221

A fost publicată lista centrelor de vaccinare în care se administrează noul vaccin anti-COVID-19, adaptat pentru a oferi o protecție mai largă față de tulpina originală și față de subvariantele Omicron BA.4 și BA.5.

Vaccinul este destinat persoanelor cu vârsta peste 12 ani, vaccinate cu schema primară anti-COVID cu cel puţin trei luni înainte.

”A fost publicată lista centrelor de vaccinare în care se administrează noul vaccin COVID-19 (COMIRNATY ORIGINAL / OMICRON BA.4-5-Pfizer BioNTech). Vaccinul este adaptat pentru a oferi o protecţie mai largă faţă de tulpina originală şi faţă de subvariantele Omicron BA.4 şi BA.5. Cu el se pot vaccina toate persoanele cu vârsta de peste 12 ani, cărora li s-a administrat schema primară de vaccinare împotriva COVID-19 cu cel puţin 3 luni înainte”, potrivit unui comunicat al Ministerului Sănătății.

Potrivit sursei citate, vaccinul oferă protecție împotriva complicațiilor și formelor grave ale bolii

Noul vaccin împotriva COVID-19 este disponibil în centrele de vaccinare și, la cerere, la medicii de familie

Lista centrelor de vaccinare în care se administrează noul vaccin poate fi accesată AICI 

Articolul precedentMonitorul Oficial: Strategia națională pentru supravegherea, controlul și prevenirea cazurilor de infecție cu HIV/SIDA pentru perioada 2022—2030
Articolul următorAnglia: Spitalizările asociate gripei, pentru prima dată mai numeroase decât internările din cauza COVID-19