Andrei Baciu: Datorită progresului, un diagnostic de cancer poate să nu mai fie astăzi o sentință

0
95

Secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii, Andrei Baciu, a declarat că în viitor, cancerele vor putea fi privite ca niște boli cronice, iar datorită progresului pe care medicina și știința l-au făcut în domeniul oncologiei, un diagnostic de cancer poate să nu mai fie astăzi o sentință.

„Cancerul este a doua cauză de mortalitate în România, însă în spatele tuturor cifrelor se află reale tragedii pentru familii, pacienți și aparținătorii acestora”, a adăugat Andrei Baciu.

Afirmațiile sale au fost făcute în contextul organizării dezbaterii legată de inițiativa legislativă privind instituirea Zilei naționale a Supraviețuitorilor de Cancer.

Ad in title

„Evenimentul de astăzi (n.r. joi) este despre acest lucru, despre această paradigmă: paradigma supraviețuitorilor de cancer. Nu doar a lor, ci a oamenilor care își dezvolta o viață normală după lupta cu boala. O să avem o serie de activități care au rolul de a dezvolta acest concept și în jurul acestor comunități ai supraviețuitorilor de cancer”, a afirmat Andrei Baciu.

Articolul precedentJurma: Vom fi norocoși dacă vom avea la 1 septembrie 30% din populație vaccinată
Articolul următorCNSU: O nouă actualizare a țărilor aflate în zona roșie, galbenă și verde