Ancheta la Constanta, unde o adolescenta careia i s-a refuzat internarea, a decedat

0
182

O adolescenta in varsta de 17 ani, adusa in stare grava la Spitalul Judetean Constanta, unde i s-a refuzat internarea, a decedat. in urma acestui incident, reprezentantii Consiliului Judetean Constanta au solicitat demararea unei anchete la Directia pentru Protectia Copilului si urmeaza sa depuna o sesizare de malpraxis la Colegiul Medicilor.

Ionela Darnea, in varsta de 17 ani, se afla vineri in ingrijirea Complexului de Servicii Comunitare „Orizont” din cadrul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Constanta, a declarat purtatorul de cuvant al Consiliului Judetean Constanta, Cristian Moldovanu.

Adolescenta decedata la Constanta, „nascuta la data de 9 martie 1991, a prezentat inca de la nastere diagnosticul de microcefalie, la care s-au adaugat pe parcurs sindromul piramido-extrapiramidal, retardul psihic sever cu limbaj absent si epilepsia mioclonica progresiva”, a continuat Cristian Moldovanu.

Vinerea trecuta, starea adolescentei s-a agravat, reprezentantii Complexului de Servicii Comunitare „Orizont” solicitand o ambulanta pentru a transporta minora la Spitalul Judetean de Urgenta Constanta. Aici, dupa acordarea primelor masuri de ingrijire, medicul de garda a recomandat tratamentul ambulatoriu, considerand ca internarea nu este necesara. La cateva ore dupa plecarea de la Spitalul Judetean Constanta, starea minorei a devenit critica, reprezentantii Complexului „Orizont” solicitand din nou o ambulanta. „Dupa doar trei ore, starea minorei s-a agravat, fapt care a determinat angajatii Centrului sa apeleze din nou Serviciul de Ambulanta. Din nefericire, la ora 19:05 medicul de pe ambulanta a constatat decesul minorei”, se precizeaza in comunicatul de presa emis de Consiliul Judetean Constanta.

in urma acestui incident, a fost demarata o ancheta la Complexul de Servicii Comunitare Orizont pentru a se stabili imprejurarile in care tanara a decedat si care sunt eventualii vinovati pentru producerea acestei situatii.

Sursa: SanatateaTV

Articolul precedentParintii adoptivi prefera copiii sub doi ani
Articolul următorConferinta interactiva Dr. T. Berry Brazelton