Ancheta in cazul unui tanar decedat dupa o operatie de apendicita

0
259

Autoritatea de Sanatate Publica (ASP) Vaslui a declansat o ancheta la Spitalul de Urgenta Barlad, unde un tanar de 20 de ani a murit la doua saptamani dupa ce a suferit o interventie chirurgicala banala de apendicita.

Imediat dupa operatia de apendicita, pacientul a acuzat dureri, fiind internat din nou in spital. in timp ce autoritatile sanitare sunt rezervate cu privire la acest caz, parintii tanarului vin cu acuzatii grave.

„La operatie i-am dat doctorului un milion si jumatate de lei si, ca sa vedeti culmea nesimtirii, dupa ce m-au anuntat ca George a murit, medicul mi-a dat banii inapoi si chiar un milion de lei in plus ca sa tac din gura. As vrea sa-mi fac dreptate, dar nu am bani sa ma lupt cu ei”, a declarat Maria Padure, mama tanarului decedat.

Reprezentantii ASP s-au ferit sa faca o legatura intre interventia suferita de tanar si decesul acestuia, care, potrivit necropsiei s-ar fi produs din cauza unei insuficiente hepatice.

„Vor fi efectuate analize suplimentare, pentru a vedea daca moartea a survenit pe fondul unei greseli medicale. intr-un astfel de caz ar urma sa contactam Colegiul Medicilor, care poate lua masuri”, a declarat directorul ASP Vaslui, Luminita Costache.

Sursa: Agerpres

Articolul precedentRomania, in plina criza de medicamente
Articolul următorMajoritatea copiilor prescolari din Romania au o alimentatie nesanatoasa