Anchetă epidemiologică a DSP București în cazul bărbatului din Galați confirmat cu COVID-19

0
64

DSP București desfășoară o anchetă epidemiologică pentru a stabili persoanele cu care ar fi putut intra în contact bărbatul de 72 de ani din Galați, al cărui diagnostic de infecție cu noul coronavirus a fost confirmat sâmbătă.

Bărbatul ar fi circulat cu unul dintre autobuzele liniei expres 780 de la aeroport până la Gara de Nord, după care s-a îmbarcat într-un microbuz spre Galați.

Potrivit Ministerului Sănătății, i-au fost recoltate probe șoferului și au fost luate imaginile înregistrate de camerele de supraveghere pentru identificarea celorlalți călători.

Ad in title

De asemenea, autoritățile au lansat un apel către cei care au călătorit împreună cu bărbatul în microbuzul spre Galați să se izoleze la domiciliu şi să contacteze DSP Galați.

Ancheta epidemiologică este în desfășurare și în ceea ce privește contacții bărbatului de 49 de ani din București, al cărui diagnostic a fost confirmat tot în cursul zilei de sâmbătă.

 

Articolul precedentCoronavirus: Persoanele care, încălcând regulile privind izolarea, îmbolnăvesc alți oameni, riscă închisoarea
Articolul următorArafat despre cazul de COVID-19 din București: Sperăm că personalul ambulanței a respectat normele de igienă