Analizele medicale gratuite, ignorate de populatie

0
628

Aproximativ 40% din populatia inclusa in Programul National de Evaluare a Starii de Sanatate a Populatiei nu s-a prezentat la medic in vederea efecturarii analizelor medicale gratuite, a declarat directorul Autoritatii de Sanatate Publica (ASP), Gabriel Oprisanu.

Potrivit acestuia, din cele aproximativ 380.000 de persoane incluse in program, circa 150.000 nu au acceptat sa mearga, pana in acest moment, la un cabinet medical.

Şeful ASP pune prezenta scazuta a populatiei la medic pe seama numarului mare de persoane plecate la munca in strainatate, dar si pe teama populatiei de a nu fi descoperita cu afectiuni grave sau indiferenta acesteia.

Pentru a creste numarul persoanelor participante la acest program, ASP intentioneaza sa declanseze, in luna septembrie, o campanie de informare a populatiei, care va avea ca tinta in special femeile, copii si persoanele in varsta. Actiunea se va desfasura in colaborare cu Primaria municipiului Botosani si Prefectura si va avea loc in fabrici de confectii, scoli si gradinite, precum si in alte unitati publice.

Pentru realizarea celor peste 1,2 milioane de analize medicale diverse, aferente celor 230.000 de botosaneni care au accesat Programul National de Evaluare a Starii de Sanatate a Populatie, Ministerul Sanatatii a cheltuit circa 11 milioane de lei.

Sursa: Agerpres

Articolul precedentPersoanele infectate cu HIV-SIDA nu se pot angaja
Articolul următorAdolescentii sunt mai vulnerabili in fata anumitor tipuri de cancer decat adultii