Adolescentii sunt mai vulnerabili in fata anumitor tipuri de cancer decat adultii

0
283

Cercetatorii britanici au anuntat ca adolescentii au sanse mai mari sa se imbolnaveasca de anumite tipuri de cancer, cum ar fi cancerul cervical, testicular si de piele, decat adultii.

Potrivit site-ului Yahoo News, specialistii au ajuns la aceasta concluzie in urma unui studiu realizat in Anglia, in perioada 1979 – 2003.
Numarul imbolnavirilor de cancer cervical a scazut in perioada amintita pentru toate categoriile de persoane, cu exceptia adolescentilor si a adultilor tineri.

In randul adolescentilor cu varste intre 15 si 19 ani s-a inregistrat o crestere a acestei rate cu aproximativ 7 procente pe an. Totodata, rata imbolnavirilor de cancer de piele a crescut, in Anglia, pentru toate categoriile de varsta, dar aceasta tendinta a fost mai accentuata la adolescenti.

Astfel, potrivit studiului citat, finantat de Institutul pentru Cercetarea Cancerului din Marea Britanie, numarul persoanelor cu varste intre 20 si 24 de ani bolnave de cancer de piele a crescut cu 4 la suta, in timp ce imbolnavirile in randul pacientilor cu varste intre 35 si 40 de ani au inregistrat o crestere de doar 2,5 procente.

Cele mai comune tipuri de cancer intalnite la adolescenti sunt cancerul testicular, boala lui Hodgkin si tumorile cervicale. Specialistii britanici au descoperit, de asemenea, ca adolescentii care se imbolnavesc de cancer provin mai ales din familii cu situatii materiale bune. Cu toate acestea, nu se poate stabili, pentru moment, o legatura intre situatia materiala si riscul de imbolnavire la adolescenti. De asemenea, pana in prezent nu s-a stabilit daca diferentele inregistrate in ceea ce priveste riscul imbolnavirilor se datoreaza unei cauze genetice sau hormonale sau stilului de viata al tinerilor.

Sursa: SanatateaTV

Articolul precedentAnalizele medicale gratuite, ignorate de populatie
Articolul următorStresul suportat de mama in timpul sarcinii poate face rau copilului