Ambulatoriul integrat al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţa Braşov, modernizat cu aparatura finantata prin fonduri europene

0
39

Ambulatoriul integrat al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţa Braşov va fi modernizat in urmatorii doi ani cu echipamente medicale noi in valoare de peste 10 milioane de lei, achizitionate printr-un proiect finanţat din fonduri europene. Sectia de cardiologie va fi una dintre sectiile care vor profita cel mai mult de pe urma dotarii cu aparatura. in total, vor fi achiziţionate 163 de echipamente şi aparatura medicala de 58 de tipuri diferite, pentru dotarea a 12 cabinete din cadrul Ambulatoriului integrat al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţa Braşov.

„Sumele totale pe care le va investi Consiliul Judeţean vor ajunge pana la 40-50% din valoarea investiţiilor de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţa, unde dorim in primul rand dotarea Secţiei de cardiologie si dezvoltarea compartimentului de Cardiologie intervenţionala. Desigur, vom asigura dotari moderne in toate secţiile ambulatoriului de specialitate al Spitalului. Pana acum, la nivelul Consiliului Judeţean Braşov am aprobat o cofinanţare de maximum 10% din valoarea proiectelor respective, dar ne-am dat seama ca sumele alocate de Ministerul Sanataţii pana acum au fost mai mici decat valoarea echipamentelor respective şi atunci, pentru a nu pierde aceasta resursa, am considerat necesar sa cofinanţam mai mult, adica minimum 10%, pentru a putea sa cumparam toate echipamentele necesare”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian Veştea, potrivit Agerpres.

Valoarea totala a cererii de finanţare este de aproape 10,7 milioane de lei, din care valoarea finanţarii nerambursabile alocate de MLPDA este de circa 10,4 milioane de lei, aproximativ 2.253.000 euro, reprezentand 98% din cheltuielile eligibile ale proiectului.

„Unitaţile medicale din judeţul Braşov beneficiaza, prin contractele semnate, de investiţii totale cumulate in valoare de peste 30 milioane euro, pentru extinderi şi modernizari de cladiri, dar şi pentru eficientizare energetica şi achiziţia de dotari moderne. Vorbim de spitalele din Braşov, dar şi de cele din Fagaraş, Zarneşti şi Victoria. Realizarile sunt posibile datorita accesarii de catre Consiliul Judeţean Braşov, precum şi de catre consiliile locale din localitaţile respective, in parteneriat cu judeţul, a mai multor scheme de finanţare din fonduri europene REGIO pentru investiţii in infrastructura de sanatate. Aceste fonduri, transformate in lucrari şi achiziţii, iar apoi in spitale şi policlinici modernizate, vor asigura oamenii ca administraţia locala face eforturi pentru creşterea calitaţii serviciilor medicale şi pentru tratamente mai bune, in spaţii corespunzatoare de confort şi igiena, atat in zona serviciilor de urgenţa, dar şi pentru tratamentele ambulatorii”, a declarat directorul general ADR Centru, Simion Creţu.

Durata estimata de implementare este pana la sfarşitul lunii februarie 2021.

Articolul precedentBucuresti: Testare gratuita, in luna noiembrie, pentru hepatita C. Undesi cand are loc
Articolul următorUn studiu major pune la indoiala necesitatea multor operatii in cazul bolilor de inima