Ambulatoriu integrat sectiei de Boli Infectioase la Spitalul Judetean de Urgenta „Sf. Ioan cel Nou” Suceava; in medie, 430 de pacienti ingrijiti lunar

0
180

Spitalul Judetean de Urgenta ”Sf. Ioan cel Nou” Suceava a inaugurat un nou ambulatoriu de specialitate, de aceasta data integrat sectiei de Boli Infectioase. in medie, aproximativ 430 de pacienti se prezinta lunar la acest ambulatoriu.

Noul ambulatoriu are circuite separate, pentru pacientii adulti si pentru copii si este dotat cu echipamente moderne. in compartimentul dedicat copiilor a fost asigurat un decor prietenos, pentru a-i linisti pe micii pacienti.

Bolnavii sunt ingrijiti de sapte medici cu specialitatea boli infectioase, 26 de asistente, 13 infirmiere, 5 ingrijitoare, un asistent social si un psiholog.

Cladirea se intinde pe o suprafata de aproximativ 1.000 de metri patrati, cu tot cu anexe. 

”La Spitalul Judetean de Urgenta ”Sf. Ioan cel Nou” Suceava dorim sa le oferim pacientilor nostri o infrastructura cat mai buna, dar si ambulatorii specializate, care sa vina in intampinarea nevoilor de sanatate ale sucevenilor. Responsabilitatea noastra este sa asiguram spatii moderne si personal medical care sa deserveasca pacientii din judet si chiar din intreaga regiune”, a spus managerul spitalului, Vasile Rimbu. 

”Sectia noastra este una moderna, cu facilitati de ultima generatie. Sper ca activitatea noastra din ambulatoriu sa raspunda cat mai bine cerintelor pacientilor in slujba carora ne aflam”, a afirmat sefa sectiei Boli Infectioase, dr. Monica Terteliu. 

Ambulatoriul integrat sectiei de Boli Infectioase continua directia de modernizare si dezvoltare a Spitalului Judetean de Urgenta ”Sf. Ioan cel Nou” Suceava. in octombrie, acolo a fost deschis unul dintre cele mai performante ambulatorii integrate unui spital din tara.

Ambulatoriul, dotat cu aparatura de ultima generatie, se desfasoara pe o suprafata de 4.100 de metri patrati si include 23 de cabinete medicale, sali de tratament, consultatii si mici interventii.

Articolul precedentDetinutii de la Penitenciarul Targu Mures, invatati ca 70% dintre cazurile de diabet pot fi prevenite printr-un stil de viata sanatos
Articolul următorExercitiile fizice regulate in interior sunt mai sanatoase pentru persoanele cu o serie de afectiuni, printre caresi boala pulmonara obstructiva cronica