Alianta pentru Sanatate din Romania solicita dezbatere publica si parlamentara conform legislatiei in vigoare pentru noul proiect de lege a sanatatii, potrivit unui comunicat de presa remis catre Sanatatea TV.

Desi noua lege se doreste a intra in vigoare la inceputul anului 2012, deocamdata initiatorii noului proiect de lege nu au reusit sa o supuna dezbaterilor publice. Astfel ca timpul scurt ramas pana la sfarsitul anului 2011 aduce presiuni foarte mari asupra tuturor organizatiilor din domeniul sanatatii care doresc sa se implice si sa-si aduca aportul asupra noului proiect de lege prin prisma experientei si expertizei acumulate de-a lungul timpului.

a€œAu circulat foarte multe variante ale noului proiect de lege, care insa nu au fost validate de autoritati si care sunt diferite de la o forma la alta. Consideram ca fiind normal sa obtinem noul proiect de lege a sanatatii si solicitam ca dezbaterea acestuia sa fie una reala cu participarea tuturor beneficiarilor sistemului de sanatate: proiectul de lege sa fie supus dezbaterii publice cel putin 30 de zile – termenul legal de dezbatere, avand in vedere apropierea Sarbatorilor de iarna”, se arata in comunicat.

Membrii Aliantei pentru Sanatate din Romania doresc ca noul proiect de lege a sanatatii sa fie elaborat impreuna cu specialistii sistemului de sanatate si supus dezbaterilor publice si parlamentare.

De asemenea, avand in vedere importanta deosebita a acestei noi legi care va schimba radical sistemul asigurarilor sociale de sanatate, membrii Aliantei isi reafirma disponibilitatea participarii la toate dezbaterile pe aceasta tema.