Alerta sanitara – Suspiciune de coronavirus in Australia

0
257

Numarul tarilor in care a aparut coronavirusului de tip SARS, originar din China, este in crestere. Dupa Japonia, Thailanda si Coreea de Sud, exista suspiciunea ca virusul a ajuns in Australia. Un barbat care a sosit din China si care prezinta simptomele infectarii cu coronavirus a fost plasat in carantina, pana la stabilirea diagnosticului. 

in provincia Wuhan din China, a fost inregistrat al patrulea deces. Este vorba despre un barbat de 89 de ani, care a murit din cauza insuficientei respiratorii. Mai mult de 200 de oameni sunt infectati doar in aceasta regiune. Oamenii de stiinta atrag insa atentia ca cifrele ar putea fi mult mai mari, estimarile arata intre 1300 si 1600 de oameni infectati. 

Autoritatile medicale chineze au confirmat faptul ca virusul se transmite de la om la om. Potrivit BBC, 15 cadre sanitare din spitalele une sunt ingrijiti cei infectati s-au contaminat la randul lor si sunt izolte si tratate. 

Analiza codului genetic al noului virus arata ca este mai apropiat de SARS decat orice alt virus intalnit la oameni. Organizatia Mondiala a Sanatatii a convocat o adunare extraordinara miercuri, pentru a stabili daca emite sau nu o alerta sanitara internationala.

 

 

Articolul precedentPacientele oncologice vor putea beneficia de decontarea interventiei chirurgicale de simetrizare a glandei mamare reconstruite
Articolul următorChiar sunt visele proiecţii ale dorinţelor şi temerilor noastre ascunse?