Alertă europeană: Măști FFP2 care nu asigură protecția declarată

0
27

Belgia a notificat sistemul european de alertă pentru produse neconforme RAPEX în legatură cu un model de măști FFP2, cu grad ridicat de filtrare, care nu asigură protecția declarată.

Astfel, deși măștile FFP2 sunt încadrate la categoria celor mai sigure, cu grad de protecție de aproape 100%, în realitate, ele au o capacitate de filtrare mai mică de 73%, potrivit RAPEX.

Măștile sunt produse în China.

Ad in title

„Capacitatea totală de filtrare a măști este insuficientă (valoarea medie măsurată este mai mică de 72,9%), iar masca nu se adaptează corect pe figură. Ca atare, o cantitate excesivă de particule sau microorganisme poate trece prin mască, crescând riscul de infecție dacă nu sunt luate măsuri suplimentare de protecție. Produsul nu respectă Regulamentul Echipamentelor Personale de Protecție și nici Standardul European En 149”, se arată în alerta RAPEX, care cere returnarea măștilor de către cei care le-au cumpărat.

Articolul precedentConf. dr. Mihai Craiu: Un copil pozitiv asimptomatic nu trebuie tratat preventiv
Articolul următorMS: Certificatele de specialist pentru cei care au dat examenul de Rezidențiat, ridicate începând de azi