Alergiile, determinate de mucegaiuri

0
297

Mucegaiurile, care favorizeaza aparitia alergiilor, sunt prezente mai frecvent in timpul toamnei, in anumite zone, nivelul acestora fiind ridicat mai ales la sfarsitul verii si inceputul toamnei din cauza putrezirii vegetatiei.

Ciupercile parazite sunt, de asemenea, numeroase in timpul culegerii recoltei, cand sporii lor devin aerieni. Pentru a reduce expunerea la alergiile mucegaiurilor specialistii recomanda sa se evite zonele unde sunt terenuri propice mucegaiurilor, respectiv subsoluri, garaje, hambare, stive de lemne si frunze cazute. Astfel de alergii sunt denumite alergii perene.

Este recomandat ca in interior sa se pastreze umiditatea la un nivel inferior de 50% pentru a descuraja cresterea mucegaiurilor. De asemenea, poate fi luata in considerare instalarea unui dezumidificator. Totodata, trebuie folosit un ventilator de evacuare deasupra aragazului si in baie pentru inlaturarea umiditatii.

Medicii mai recomanda curatarea frigiderului in mod regulat, aruncarea mancarii alterate, reducerea plantelor de apartament, deoarece pamantul incurajeaza dezvoltarea mucegaiurilor.
O alergie este o sensibilitate la ceva ce in mod normal este inofensiv. Cand organismul incearca sa scape de alergen, apar senzatii de stranut, ochi aposi, nas infundat, rinoree sau mancarimi.

Termenul medical pentru simptomele alergiilor nazale este de rinita alergica. Rinita alergica sezoniera descrie alergiile nazale care se schimba odata cu sezoanele datorita polenului plantelor. La aceste persoane, simptomele vin si pleaca in functie de sezoanele de polen ale anumitor copaci, ierburi si buruieni.

Febra fanului, termenul popular pentru alergiile sezoniere, a fost statuat in 1828 de un medic britanic. Denumirea este improprie intrucat alergiile determina rareori febra si sunt rareori asociate cu fanul.
Alergiile perene pot aparea in orice perioada a anului si sunt determinate de sporii de mucegai, matreata animalelor, acarieni si gandaci.

Sursa: Agerpres

Articolul precedentGata cu stresul – a aparut prima bautura anti-stres!
Articolul următorVaccin ce dubleaza speranta de viata a bolnavilor de cancer cerebral