1.800 de copii vor beneficia de asistenta stomatologica gratuita

0
243

Aproximativ 1.800 de copii din judetele sudice vor beneficia de asistenta medicala stomatologica gratuita prin programul „Overland for smile – Zambet de copil”, care a fost lansat in Bucuresti, in prezenta ambasadorului Italiei, Danielle Mancini.

Programul incepe in data de 4 iunie si se va finaliza in luna septembrie si este cel mai amplu de acest gen destinat copiilor din Centrele de asistenta sociala din Europa de Est si copiilor cu situatie materiala precara.

La program participa medici stomatologi, asistenti si igienisti dentari voluntari cu experienta de minimum trei ani. Misiunea acestora este de tratare a afectiunilor dentare in urmatoarele specialitati: igiena dentara, periodontologie, restaurare dentara, obturari de canale si chirurgie dentara pentru copii cu varste cuprinse intre 5 si 18 ani. Echipa va fi formata din medici stomatologi italieni si romani.
Proiectul se desfasoara sub patronajul Ambasadei Italiei la Bucuresti cu sprijinul Uniunii Nationale a Asociatiilor Stomatologice din Romania si Unimpresa Romania.

„Aceasta este intrecerea solidaritatii si va fi castigata de aceasta echipa de profesionisti. Ţin mult la aceasta campanie. Niste oameni ajuta alti oameni care se afla in dificultate. Exista legaturi politice si schimburi comerciale intre Romania si Italia, dar cea mai importanta este relatia, nu relatia economica si politica, ci relatia umana care exista intre oamenii simpli”, a declarat cu prilejul lansarii celei de-a III-a editii a programului, ambasadorul Italiei in Romania, Danielle Mancini.

Ambasadorul a afirmat ca iti doreste sa existe si alte editii prin care sa se continue acest program.

La randul sau, presedintele „Overland for smile”, Liolello Grossi, a spus ca sanatatea stomatologica este o problema importanta de care populatia trebuie sa aiba grija.
„Acest gest duce stomatologia catre o dimensiune umana. Noi nu obtinem un profit”, a precizat Grossi.

in 2006, Romania a fost prima beneficiara a unui program amplu de implementare a normelor de mentinere sanatatii orale infantile din Europa de Sud-Est. Campania din 2006 s-a incheiat cu un bilant de 106 zile lucrate, cu peste 1.932 de copii tratati, 3.740 interventii efectuate, 60 de asezaminte vizitate, 48.000 de kilometri parcursi de vehiculele „Overland for smile”, toate realizate prin straduinta a 150 de operatori (medici dentisti, stomatologi, igienisti dentari si asistenti la scaun si voluntari).

Campania din 2007 a inregistrat, in aceeasi perioada, peste 1.562 de copii tratati, 5.361 interventii efectuate, 77 de asezaminte vizitate, 55.000 kilometri parcursi.

Sursa: Agerpres

Articolul precedentGata cu stresul – a aparut prima bautura anti-stres!
Articolul următorVaccin ce dubleaza speranta de viata a bolnavilor de cancer cerebral