Primul tur al alegerilor pentru functia de rector al Universitatii de Medicina si Farmacie „Carol Davila” din Bucuresti a inceput in cursul diminetii de azi, miercuri 8 februarie 2012si seva incheia la ora 18:00.

Dupa ce urnele vor fi inchise membrii comisiei vor numara voturile, iar in urma rezultatelor se va afla care dintre cei doi candidati ramasi in competetitie, prof. univ. dr. Ioan Lascar sau prof. univ. dr. Ioanel Sinescu, va fi ales rector al UMF.

Pe ultima suta de metri, prof. univ. dr. Irinel Popescu s-a retras din concurs.

Pentru a fi validat unul dintre candidati, la vot trebuie sa se prezinte 1028 de votanti, care sa reprezinte doua treimi din totalul alegatorilor si astfel sa existe cvorum. Mai exact, unul dintre competitori trebuie sa obtina 50%+1 din voturi pentru a se declara castigator al functiei de rector in cadrul UMF Bucuresti.

La ora 16:00, prof. univ. Eugen Bratucu, Presedintele Comisiei de Etica UMF, a declarat pentru Sanatatea TV ca se prefigureaza sa se intruneasca acest cvorum. Tot acesta ne-a spus ca alegerile se desfasoara in conditii normale, in sala fiind doi observatori desemnati de Ministerul Educatiei si alti doi observatori desemnati de fiecare candidat in parte.

in conditiile in care rezultatele votului de astazi nu vor fi concludente, in turul al doilea, din data de 16 februarie 2012, unul dintre cei doi candidati va fi ales rector UMF indiferent de numarul votantilor, cu majoritate simpla de alegeri.