Al XXII-lea Congres National de Hepatologie, un eveniment cu traditie

0
449

Asociatia Romana pentru Studiul Ficatului impreuna cu Fundatia „Marin Voiculescu” organizeaza in perioada 27 – 29 septembrie 2012 cel de-al XII-lea Congres National de Hepatologie.

Concomitent se vor desfasura si al II-lea Congres Romano-Francez de Hepatologie si cel de-al III-lea Curs Balcanic de Hepatologie.

Potrivit prof. univ. dr. Mihai Voiculescu, presedintele Asociatiei Romane pentru Studiul Ficatului, conferintele se vor desfasura pe parcursul a trei zile si au fost special concepute ca si actualizari dedicate situatiei epidemiologice a bolilor hepatice in Balcani, acestea continand ultimele concluzii privind diagnosticul si tratamentul acestor boli. Fiecare din cele trei evenimente va avea o gala de deschidere la care vor fi prezenti cei mai importanti profesori din strainatate, ministrul Sanatatii , ministrul Educatiei, ambasadorul Frantei, ambasadorul Italiei si multe alte personalitati.
Printre subiectele abordate se numara: Provocari ale infectiei cu virusul hepatitic B in 2012, Progrese in tratamentul infectiei cu virusul hepatitic C, Terapii actuale in tratamentul carcinomului hepatocelular, Infectia cu virusul hepatitic C- cum sa monitorizam si sa gestionam efectele secundare ale tratamentului cu anti-virale cu actiune directa, Infectia cu virusul hepatitic C – monitorizarea tratamentului si gestionarea efectelor secundare a acestuia, precum si prevenirea rezistentei la acesta, Infectia cu virusul hepatitic D, etc.

Cel de- al XII-lea Congres National de Hepatologie se va desfasura in Bucuresti, la Hotel Pullman, Sala New York, World Trade Center.

Articolul precedentActivitatea fizica diminueaza dorinta de a fuma
Articolul următorProf. univ. dr. Adrian Streinu-Cercel, la zi aniversara!