Al patrulea cabinet stomatologic autorizat care va deservi elevi şi preşcolari

0
399
Foto: Facebook/Colegiul Național ”Emanuil Gojdu” Oradea

Direcţia de Asistenţă Socială Oradea (DASO) a autorizat şi a dat în funcţiune cel de-al patrulea cabinet stomatologic, în cadrul Colegiului Naţional „Emanuil Gojdu”. Lucrările de amenajare au fost realizate de Primăria Oradea iar Direcţia de Asistenţă Socială a achiziţionat şi montat unitul dentar din noul cabinet stomatologic; acesta urmează să deservească, alături de celelalte trei, situate în cabinetele şcolare stomatologice din cadrul Colegiului Naţional „Onisifor Ghibu”, Colegiului Naţional „Mihai Eminescu” şi a Liceului Teoretic „Aurel Lazăr”, toţi copiii care frecventează unităţile de învăţământ din municipiul Oradea, atât elevi cât şi preşcolari.

„Suntem foarte fericiţi să avem din nou un cabinet stomatologic la Colegiul Naţional <<Emanuil Gojdu>>. În contextul în care şcoala intră într-un proces complex de reabilitare şi digitalizare, care îşi propune să ofere condiţii de studiu şi muncă de cel mai înalt nivel pentru elevii şi profesorii noştri, cabinetul stomatologic aduce plus valoare vieţii elevilor colegiului, oferindu-le acestora acces la tratamente gratuite şi la îndemână într-un cabinet modern, cu toate dotările de ultimă oră. Suntem recunoscători tuturor celor care au contribuit la realizarea acestui proiect, Primăria Oradea şi Direcţia de Asistenţă Socială Oradea, cu care am colaborat îndeaproape pentru a face acest serviciu disponibil elevilor noştri”, a declarat Anca Marchiş, directorul Colegiului „Emanuil Gojdu”.

DASO a reuşit să-şi atingă unul dintre obiectivele asumate şi anume achiziţionarea celui de-al patrulea unit dentar, pentru a putea dezvolta servicii stomatologice gratuite la standarde europene pentru copiii din municipiul Oradea, având în vedere faptul că accesarea serviciilor stomatologice private presupune de multe ori costuri ridicate:

„Mulţumesc conducerii Colegiului Naţional <<Emanuil Gojdu>> pentru implicarea şi preocuparea în a oferi servicii noi elevilor şi, bineînţeles, municipalităţii pentru sprijinul acordat în amenajarea noului cabinet stomatologic. Acesta funcţionează de câteva zile şi a avut deja primii pacienţi”, a transmis, cu acest prilej, directorul DASO, d-na Anca Grama.

Toţi elevii care frecventează unităţile de învăţământ din municipiul Oradea pot beneficia de serviciile medicale stomatologice acordate de medicii din cadrul DASO în cele patru cabinete medicale, în mod gratuit, pe bază de programare, la numerele de telefon:

Colegiul Naţional „Onisifor Ghibu” – 0771-052503
Colegiul National „Mihai Eminescu” – 0771-052508
Liceul Teoretic „Aurel Lazăr” – 0771-052399
Colegiului Naţional „Emanuil Gojdu” – 0771-052397

Un alt obiectiv al Direcţiei de Asistenţă Socială Oradea pentru anul în curs, în colaborare cu municipalitatea, este amenajarea şi dotarea cu echipament medical al unui nou cabinet stomatologic în cadrul Şcolii Gimnaziale nr.16 din Rogerius.

Foto: Facebook/Colegiul Național ”Emanuil Gojdu” Oradea

Articolul precedentInvazie de căpușe din cauza temperaturilor crescute nefirești pentru această perioadă. Măsuri de protecție
Articolul următorUMFCD: Congresul Studențesc „Dent-X”, 25-31 martie, „locul unde teoria întâlnește practica”