Agentia Nationala Antidrog – cinci ani de la infiintare

0
364

Agentia Nationala Antidrog (ANA) a marcat cinci ani de la infiintare, prilej cu care i-a premiat pe cei mai fideli colaboratori, iar presedintele institutiei, chestorul-sef Pavel Abraham, a prezentat rezultatele obtinute in lupta impotriva consumului de droguri din acest interval.

Astfel, Televiziunea Romana a fost distinsa cu medalia jubiliara a Agentiei Nationale Antidrog, pentru difuzarea emisiunii „Alege Viata”, ai carei realizatori au primit, de asemenea, diplome de excelenta din partea Agentiei.

Artistul Florin Chilian a primit diploma de excelenta pentru piesa „Lumi Albe”. Interpretul a marturisit ca a compus aceasta piesa marcat fiind de moartea copilului unui prieten din cauza unei supradoze.
intre cei distinsi cu diplomele ANA se numara directorul general al Editurii Nemira, Valentin Nicolau, coordonatorul Programului Protectia Copilului UNICEF, Voica Pop, coordonatoarea proiectului UNODC, Alina Bocai, avocata Paula Iacob, precum si ambasadorul Republicii Azerbaidjan la Bucuresti, Eldar Hassanov.

Cu acest prilej, ANA a mai premiat cativa voluntari si pe cei mai activi angajati, intre care chestorul general Lucian Trica, chestorul de politie Vasile Popa, precum si pe administratorul site-ului www.ana.gov.ro, pentru rapiditatea cu care actualizeaza informatia postata.
La randul sau, presedintele Pavel Abraham a primit o diploma din partea angajatilor.
Cu prilejul aniversarii a cinci ani de la infiintarea Agentiei Nationale Antidrog, el a prezentat evolutia institutiei.
Astfel, in cursul celor cinci ani, numarul angajatilor a crescut de la 40 la 370 – majoritatea psihologi, medici, juristi, dintre care 30 au titlul de doctor, 40 urmeaza studii de doctorat, iar 70% au un master in Romania sau in strainatate.
intre reusitele agentiei, el a enumerat reducerea nivelului consumului si al traficului de droguri, atragerea de resurse din exterior in valoare de 12 milioane de euro, crearea mai multor centre de tratament, in Bucuresti, dar si in Oradea si Iasi.
„Potrivit statisticilor europene, Romania ocupa printre ultimele locuri intr-un clasament realizat de Centrul de monitorizare al ONU de la Lisabona, in sensul bun al cuvantului – nivelul consumului si al traficului de droguri, raportate la populatia Romaniei, este mai mic fata de cel inregistrat de toti vecinii nostri”, a spus Abraham.
in cadrul ceremoniei de aniversare a cinci ani de la infiintare, autorii Ioan Hurdubaie si Victor Nicolaescu au lansat lucrarea Cadrul juridico-constitutional mondial antidrog si a fost difuzat filmul de prezentare a ANA – 2008.

Sursa: Agerpres

Articolul precedentBani pentru mancare in schimbul renuntarii la fumat
Articolul următorDurerea