Adriana Pistol: Poliomielita nu are un tratament specific, iar rata de vaccinare scade pe zi ce trece

0
125

Dr. Adriana Pistol, directorul Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Național de Sănătate Publică (INSP), a declarat că deși poliomielita, o boală în curs de eradicare, nu mai există în România din 2002, prezența unui virus poliomielitic sălbatic la un pacient pune în pericol major sănătatea publică.

Și asta pentru că, a precizat dr. Adriana Pistol, poliomielita nu are un tratament specific, iar rata de vaccinare scade pe zi ce trece în România.

“Așa că prezența sau absența unui instrument cum este vaccinul este extraordinar de utilă și benefică, dar nu poate constitui singurul criteriu de luat în calcul”, a adăugat reprezentanta Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile.

Afirmațiile au fost făcute în cadrul dezbaterii publice organizată de Ministerul Sănătății, privind aprobarea Listei bolilor infectocontagioase pentru care se instituie izolarea persoanelor la domiciliul acestora, la locația declarată de acestea sau, după caz, în unități sanitare sau în locații alternative atașate acestora, precum și a Listei unităților sanitare de bază în care se tratează persoanele bolnave.

Articolul precedentAsociația „Medici pentru consimțământ informat”: Riscăm să izolăm toate persoanele care fac gripă sezonieră
Articolul următorVIDEO Președinte FNAP-București, despre ce presupune începerea școlilor în siguranță