Adenomul de prostata – Diagnostic si tratament

0
274

Prof. dr. Ionel C. Sinescu, seful Clinicii de Chirurgie Urologica si Transplant Renal la Spitalul Clinic Fundeni

Adenomul de prostata, ne explica dr. Ionel C. Sinescu poate aparea la orice barbat dupa varsta de 35 ani, aceasta afectiune fiind o tumora benigna. Prin cresterea in volum a prostatei, uretra care trece prin mijlocul prostatei va fi comprimata mecanic in sens lateral de lobii prostatici, ceea ce inseamna ca urinarea devine mai dificila. Marirea in volum a prostatei este dependenta de hormonii secretati de testicule, de testosteron.
Cel mai alarmant semnal pentru un barbat care sufera de adenom de prostata este blocarea completa a evacuarii vezicale, retentia completa de urina. Diagnosticul de adenom de prostata, se stabileste pe baza unor semne clinice, a tuseului rectal si a unor analize de laborator specifice, dar si sumarul de urina. in aceasta afectiune, diagnosticul si tratamentul pot fi stabilite doar de medicul specialist, plantele medicinale avand rol de adjuvante ale tratamentului de baza. Pana de curand, chirurgia urologica reprezenta singura modalitate de abordare terapeutica realista a adenomului de prostata, insa in cazurile usoare ale adenomului de prostata pot fi aplicate si tratamente naturiste alternative.
Tratamentul pentru adenomul de prostata ar putea fi impartit in doua grupe: chirurgical (adenomiectomia chirurgicala) si endoscopic (rezectia transuretrala a prostatei).

Adenomul de prostata – Simptome si complicatii – Partea I

Articolul precedentGata cu stresul – a aparut prima bautura anti-stres!
Articolul următorVaccin ce dubleaza speranta de viata a bolnavilor de cancer cerebral