Acreditarea Spitalului Floreasca a fost suspendata. Ce inseamna acest lucru pentru pacienti

0
170
Percheziții DNA la Spitalul Floreasca. Medicul Mircea Beuran, vizat de un dosar de coruptie
Percheziții DNA la Spitalul Floreasca. Medicul Mircea Beuran, vizat de un dosar de coruptie

Autoritatea Nationala de Management al Calitatii in Sanatate (ANMCS) a anuntat ca a suspendat acreditarea Spitalului Clinic de Urgenta Bucuresti, acolo unde o pacienta a decedat dupa ce a fost arsa pe masa de operatie. Decizia suspendarii a fost luata din cauza faptului ca spitalul a raportat incidentul la 7 zile dupa producerea lui, desi era obligat sa faca acest lucru in termen de 24 de ore. Suspendarea acreditarii inseamna un beneficiu pentru pacienti, pentru ca spitalul este constrans sa acorde mai multa atentie serviciilor medicale. in cazul Spitalului Floreasca, unitatea medicala trebuie sa analizeze evenimentul advers grav care s-a produs si sa invete din erori ca sa previna aparitia unei situatii similare.

intr-un comunicat de presa, ANMCS a anuntat ca, „avand in vedere constatarea de catre Autoritatea Nationala de Management al Calitatii in Sanatate a aparitiei la nivelul Spitalului Clinic de Urgenta Bucuresti a unui eveniment advers grav asociat asistentei medicale neraportat de catre unitatea sanitara in termenul prevazut la art. 8 alin. (2) din Metodologia de monitorizare a unitatilor sanitare acreditate aprobata prin Ordinul Presedintelui Autoritatii Nationale de Management al Calitatii in Sanatate nr. 639/2016, dar si referatul Unitatii de Evaluare si Acreditare a Spitalelor, din 30.12.2019, va comunicam ca ANMCS a emis ordinul de suspendare a acreditarii Spitalului Clinic de Urgenta Bucuresti”.

Mai mult decat atat, ANMCS a precizat ca Spitalul Clinic de Urgenta Bucuresti nu a raportat niciun eveniment advers si niciun alt indicator de monitorizare ​din data de 01.01.2018 si pana in prezent, iar incidentul cu pacienta arsa a fost raportat pe data de 29.12.2019, la 7 zile de la producerea acestuia.

Suspendarea acreditarii inseamna ca spitalul isi va desfasura in continuare activitatile dar ca, in termen de maximum 5 zile lucratoare de la primirea ordinului, unitatea trebuie sa elaboreze si sa transmit catre ANMCS spre avizare planul de masuri pentru remedierea cauzelor care au condus la suspendarea acreditarii. Acest plan trebuie sa contina, pentru fiecare masura, responsabilul desemnat de unitatea sanitara si termenul de indeplinire a masurii. in plus, pe parcursul perioadei de suspendare, unitatea sanitara raporteaza saptamanal catre ANMCS masurile adoptate pentru remedierea neconformitatilor.

Articolul precedentAdultii care au suferit traume la nivelul genunchiului in tinerete prezinta un risc mai mare de a dezvolta artroza – studiu
Articolul următorCercetatorul chinez implicat in experimentul bebeluşilor modificaţi genetic, condamnat la trei ani de inchisoare