Jurma: Odată cu abandonarea certificatului verde a fost abandonată și campania de vaccinare anti-COVID

0
542
romani vaccinati

Cercetătorul Octavian Jurma a afirmat că odată cu abandonarea certificatului verde a fost abandonată și campania de vaccinare anti-COVID, iar măsurile de relaxare inhibă imunizarea.

Potrivit lui Jurma, în ritmul actual de vaccinare, pragul de 10 milioane de persoane imunizate cu o doză va fi atins la 22 august 2022, prea târziu să ne ajute în valul 5.

„Din păcate, odată cu abandonarea certificatului verde a fost abandonată și campania de vaccinare. Anunțul că urmează o nouă etapă de relaxare fără vaccinare a confirmat așteptările românilor că relaxarea nu va fi condiționată de vaccinare, a făcut knock-out campania de vaccinare care abia și-a revenit după dezastrul din vară și a erodat autoritatea noului guvern. În ritmul actual de vaccinare pragul de 10 milioane persoane vaccinate cu o doză va fi atins la 22 august 2022, prea târziu să ne ajute în valul 5. Consecințele deciziilor luate în octombrie și noiembrie se văd acum în prăbușirea ratei de vaccinare.
Consecințele prăbușirii ratei de vaccinare, în contextul măsurilor de relaxare adoptate în decembrie, se vor vedea în ianuarie și februarie. Dacă în vară, guvernanții au declarat sfârșitul pandemiei și au negat posibilitatea unui nou val pandemic pentru a justifica relaxările și refuzul certificatului verde, actualul guvern recunoaște iminența valului 5, dar urmează aceeași „strategie” negaționistă. Nici măcar nu încerc să îmi imaginez ce fel de oameni pot rămâne indiferenți când consecințele deciziilor lor se traduc în sute de mii de oameni în spitale și zeci de mii de oameni în mormant. Cu atât mai puțin pot să îmi imaginez cum poți să premiezi astfel de oameni”, a declarat cercetătorul Octavian Jurma.

 

Articolul precedentPreşedinta CE solicită cetățenilor să se vaccineze și cu doza a treia pentru a frâna spitalizările
Articolul următorDr. Cauni: Când boala devine foarte severă, o serie de pacienți recunosc că, de fapt, nu au fost vaccinați