Autoritatea pentru sănătate din Brazilia a anunţat decesul unui voluntar înscris în studiul clinic de fază a 3-a, referitor la vaccinul împotriva COVID-19 dezvoltat de AstraZeneca, în colaborare cu Universitatea Oxford, potrivit Reuters.

Cu toate acestea, autoritatea pentru sănătate din Brazilia a precizat că a primit date din investigaţia legată de acest caz şi că testarea vaccinului va continua.

Autoritatea nu a comunicat alte informaţii, citând confidenţialitatea medicală a celor implicaţi în studiul clinic.

Universitatea Federală din Sao Paulo, care ajută la coordonarea studiului clinic de fază a treia din Brazilia, a anunţat separat că voluntarul era brazilian, dar nu a precizat unde locuia.

Guvernul federal brazilian are deja planuri să cumpere vaccinul britanic şi să îl producă la centrul de cercetări medicale FioCruz din Rio de Janeiro. Un vaccin concurent, fabricat de compania chineză Sinovac, este testat la centrul de cercetări Butantan Institute.

Brazilia este pe locul al doilea în lume la numărul de decese provocate de COVID-19, de 154.000, fiind devansată doar de Statele Unite. În privinţa numărului de cazuri, Brazilia este pe locul al treilea, cu peste 5,2 de milioane de persoane infectate, după Statele Unite şi India.