A murit Prof. Univ. Dr. Carmen Ginghină, reputat medic cardiolog

0
190

Prof. Univ. Dr. Carmen Ginghină, reputat medic cardiolog, s-a stins din viață, a anunțat, marți, Colegiul Medicilor din România (CMR).

”Sincere condoleanțe familiei doamnei Prof. Univ. Dr. Carmen Ginghină, reputat medic cardiolog, care s-a stins din viață! Cu o vastă experiență profesională, Prof. Univ. Dr. Carmen Ginghină a condus Clinica de Cardiologie a Institutului de Urgență pentru Boli Cardiovasculare ”Prof. Dr. C. C. Iliescu” București, ajutând nenumărați pacienți să își depășească suferința. De asemenea, în calitate de Șef Catedră Cardiologie la Universitatea de Medicină și Farmacie ”Carol Davila” București, Prof. Univ. Dr. Carmen Ginghină a îndrumat și format, ani la rând, generații de medici, pe care i-a ajutat, cu răbdare și dedicare, să înțeleagă Cardiologia”, a transmis Colegiul Medicilor din România, pe pagina de Facebook.

Prof. Univ. Dr. Carmen Ginghină a publicat, de-a lungul anilor, numeroase cărți și articole în reviste de prestigiu.

”Prof. Univ. Dr. Carmen Ginghină a publicat o serie de cărți, dintre care volumul „Mic tratat de cardiologie” rămâne „piatra de temelie” în pregătirea studenților. Totodată, doamna profesor este autoarea a numeroase articole publicate în reviste de prestigiu, cu impact asupra întregii lumi medicale”, potrivit sursei citate.

Prof. Univ. Dr. Carmen Ginghină a fost, în perioada 2002-2005, președintele Societății Române de Cardiologie.

”Nici strălucita carieră universitară, nici prestigiul de care se bucura în lumea medicală nu i-au alterat doamnei Prof. Univ. Dr. Carmen Ginghină modestia exemplară și perspectiva umană asupra bolii și a bolnavului. Dumnezeu să o odihnească în pace!”, a mai transmis Colegiul Medicilor din România.

Articolul precedent1-7 august, Săptămâna mondială a alăptării
Articolul următorPeste 9.000 de cazuri noi de COVID-19, în ultimele 24 de ore. Anunțul ministrului Sănătății