Secretarul de stat in Ministerul Sanatatii, dr. Cristian Irimie a declarat dupa intalnirea cu reprezentantii Camerei de Comert Romano-Americane (AmCham) si ai Federatiei Solidaritatea Sanitara ca perioada de dezbatere a proiectului de lege privind reformarea sistemului sanitar a fost prelungita cu cel putin 30 de zile.

La intalnire au fost abordate aspectele generale ale legii sanatatii, urmand ca modificarile solicitate de participanti sa fie transmise sub forma de tabele comparative, ca baza pentru dezbateri punctuale.

„Noi dorim ca legea sa fie functionala in principal pentru pacienti. S-a discutat cu reprezentantii Camerei de Comert Romano- Americane in principal pe asigurarile private. A fost prezentat si punctul de vedere legat de legislatia medicamentului, pentru ca au fost reprezentanti si din aceasta zona, de participarea medicamentului in asigurarile de stat a populatiei”, a declarat secretarul de stat dr. Cristian Irimie, la sfarsitul intalnirii.

Totodata, reprezentantii AmCham au declarat ca in cadrul dezbaterilor „s-a discutat in principal problema asiguratorilor pentru ca este un sistem nou introdus”. De asemenea reprezentantii AuCham considera ca reforma in sanatate este necesara si ca doresc sa contribuie la functionalitatea acesteia.