A fost inaugurată la Brașov secția modulară ATI pentru pacienții cu COVID-19

0
437

Premierul Ludovic Orban, împreună cu ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, au inaugurat secția modulară ATI pentru pacienții cu COVID-19, amenajată în curtea Spitalului Clinic Județean de Urgență Brașov.

”Am venit să inagurăm secția modulară realizată de Consiliul Județean în curtea Spitalului Județean, după un proiect făcut de Asociația Dăruiește Viață, căreia îi mulțumim și pentru implicarea de aici, de la Brașov, pe lângă implicarea de la Spitalul Elias. Înzestrarea a fost făcută cu susținerea Departamentului pentru Situații de Urgență și Ministerului Sănătății. Această secție modular va putea primi pacienți. 16 locuri sunt pentru cei care sunt în Terapie Intensivă și care au nevoie de intubare. De asemenea, mai sunt prevăzute locuri pentru pacienți care, chiar dacă nu au nevoie de intubare sunt într-o situație intermediară și necesită tartare în secție de terapie intensivă”, a declarat Ludovic Orban.

De asemenea, el a anunțat că Guvernul a luat decizia ca proiectul Spitalului Regional de Urgență Brașov să fie finanțat din fonduri europene.

” Am luat decizie sa fie inclus pe lista obiectivelor pentru care vom cere finanțarea din Facilitatea de Reziliență și Recuperare (…). România beneficiază de o finanțare consistentă, sub formă de granturi sau sub formă de împrumut, de peste 30 de miliarde de euro”, a afirmat premierul, adăugând că o mare parte dintre aceste fonduri vor merge către sănătate.

Premierul se află la Brașov însoțit de ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, ministrul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, Ion Ștefan și de ministrul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, Lucian Bode.

 

Articolul precedentEXCLUSIV Detalii dintr-un laborator RT-PCR: Când se impune retestarea?
Articolul următorGCS: România a depășit 83.000 de cazuri de coronavirus. Câte au fost înregistrate de la ultima raportare