Oamenii de stiinta au testat cu succes un nou tratament anti-cancer care actioneaza in doua moduri simultan: lupta impotriva cancerului si intareste sistemul imunitar.

Tratamentul anti-cancer cunoscut sub denumirea de „bomba inteligenta” cuprinde niste sfere minuscule NLG (nanolipogel) care se deplaseaza in vasele de sange ale tumorilor, unde elibereaza medicamentul de lupta impotriva cancerului. De asemenea, aceste sfere elibereaza in sange o proteina cu rolul de a stimula sistemul imunitar.

Testarea sferelor a fost facuta pe sobolanii care sufereau de cancer de piele, afectiune care se raspandise la nivelul plamanilor. Ulterior, rezultatele au aratat ca datorita acestui nou tratament dezvoltarea tumorilor a fost incetinita, ceea ce a dus si la o crestere a ratei de supravietuire.

Nou tratament anti-cancer imbina doua molecule complet diferite, una de combaterea cancerului, iar cea de-a doua, o molecula de comunicare care stimuleaza activitatea sistemului imunitar.

Potrivit cercetatorilor, aceste „bombe inteligente” prezinta un avantaj destul de important. Sferele sunt suficient de mici incat sa circule prin vasele de sange, dar suficient de mari pentru a ramane bolacate in vasele de sange din tumorile canceroase. Prin blocare, in organismul pacientului are loc un proces de biodegradare, „bombele inteligente” eliberand substantele anti-cancer.