A crescut numarul cazurilor noi de tineri seropozitivi, aflati in grupa de varsta 20-29 de ani

0
226

Numarul cazurilor de tineri seropozitivi, aflati in grupa de varsta 20-29 de ani, a crescut, potrivit unui comunicat de presa remis la redactia www.sanatateatv.ro. Mai exact este vorba despre tineri consumatori de droguri injectabile si care manifesta comportamente sexuale la risc, neprotejate.

in acest context, demararea unor programe de preventie, consiliere psihologica si educatie sanitara in scoli si licee, pentru stoparea acestui flagel, este mai mult decat necesara. De altfel, potrivit specialistilor, este necesara si o abordare integrata, pluridisciplinara si interinstitutionala a acestor cazuri, care sa ofere solutii pe termen lung din punct de vedere al asistentei medicale, sociale si psihologice si sa duca la recuperarea si reinsertia socioprofesionala a acestora.

a€œAvem acum nevoie de o viziune comuna si de un plan de actiune comun prin care sa abordam cele doua situatii de HIV din Romania. Trebuie sa ne mai intalnim si sa discutam in continuare despre cum realizam analiza si care sunt actorii care vor crea strategia nationala. Pentru noi, World Vision Romania, exemplul programului de la Constanta este unul de real success care ne incurajeaza sa ducem mai departe lupta impotriva HIV/ SIDA si sa reducem cat mai aproape de zero numarul copiilor infectati. Caci misiunea noastra este ca fiecare copil sa aiba o viata implinita”, a declarat Daniela Buzducea, director Executiv World Vision, in cadrul dezbaterii impreuna pentru viitor – Analiza situatiei persoanelor seropozitive din Romania – prezent si perspective, din data de 2 iulie 2015.

in ceea ce priveste tratamentul persoanelor infectate cu HIV / SIDA, ministrul secretar de stat la Ministerul Sanatatii, Alin Iulian Ţucmeanu, a dat asigurari ca aceste persoane nu vor ramane fara tratament.

a€œVreau sa va asigur ca Ministerul Sanatatii, acum, poate raspunde prompt si la obiect ca se rezolva si ca pacientii nu vor ramane fara tratament. Va asigur pe toti pacientii ca nu veti ramane fara tratament niciodata si ca veti avea acces la medicamente”, a precizat Alin Iulian Å¢ucmeanu.

Mai multe detalii despre acest subiect puteti citi pe www.comunicatemedicale.ro.

Articolul precedentAsociatia de Podiatrie incepe in toamna pregatirea formatorilor specializati in podiatrie
Articolul următorStudiul epidemiologic ORO: 21,3% dintre romanii cu varsta peste 18 ani sufera de obezitate