9 spitale din Bucuresti distribuie vouchere pentru investigatiile necesare aprobarii tratamentului fara interferon

0
320

Voucherele pentru investigatiile necesare la dosarul de aprobare al tratamentului fara interferon al hepatitei cronice virale C si al cirozei hepatice sunt distribuite, in Bucuresti, in noua unitati sanitare. Este vorba mai exact de Institutul Clinic Fundeni, Spitalul Universitar de Urgenta Militar Central Dr. Carol Davila, Spitalul Clinic de Urgenta Bucuresti, Spitalul Sf. Ioan, Spitalul de Boli infectioase si tropicale „Victor Babes”, Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti, Spitalul de Urgenta „Prof. dr. Dimitrie Gerota”, Spitalul Clinic de Urgenta „Prof. dr. Agrippa Ionescu” si Spitalul Clinic Coltea.

Voucherele sunt necesare pentru efectuarea unor investigatii, precum: fibromax, viremie si genotipare.

Pentru a intra in posesia voucherelor, pacientii trebuie sa se adreseze medicilor de specialitate din unitati sanitare precizate cu bilet de trimitere de la medicul de familie, potrivit unui comunicat de presa remis la adresa redactiei www.sanatateatv.ro . Dupa efectuarea consultatiei de specialitate, medicii vor inmana voucherele pentru efectuarea gratuita a testarilor numai acelor pacienti care vor indeplini criteriile de includere in tratament prevazute in protocolul terapeutic elaborat de comisiile de specialitate ale Ministerului Sanatatii.

„Numarul total de vouchere care vor fi distribuite acopera numarul de pacieti cu hepatita virala C si ciroza hepatica C cu stadiul de fibroza F4”, a declarat Vasile Ciurchea, presedintele Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS), in comunicatul de presa.

Din data de 26 octombrie, voucherele pentru aceste investigatii au inceput sa fie distribuite in unitatile sanitare din cele noua centre din tara: Bucuresti, Cluj, Constanta, Craiova, Iasi, Sibiu, Targu Mures, Timisoara, Oradea.

Lista completa a unitatilor sanitare care distribuie vouchere pentru investigatiile necesare la dosarul de aprobare al tratamentului fara interferon al hepatitei cronice virale C si al cirozei hepaticeeste publicata pe site-ul CNAS la sectiunea „informatii pentru asigurati- medicamente – tratament fara interferon”. Lista va fi actualizata permanent pe masura ce vor fi distribuite vouchere si in alte unitati.

Tot pe site-ul CNAS, la sectiunea „informatii pentru asigurati – medicamente – tratament fara interferon”, se gaseste si lista laboratoarelor care realizeaza investigatiile necesare la intocmirea dosarelor pentru aprobarea tratamentului fara interferon.

Articolul precedentDr. Olivera Lupescu: De foarte multe ori activitatea ortopezilor este afectata de patologia pre-existenta a persoanelor cu diabet
Articolul următorBani europeni pentru 750 de elevi si studenti la medicina, orientati profesional catre specialitatile de chirurgie si ATI